Поділитись:

Церковне питання: громада села Ворончин перейшла від УПЦ (МП) до ПЦУ (відео)

Неділя, 15 травня 2022, 16:58
Церковне питання: громада села Ворончин перейшла від УПЦ (МП) до ПЦУ (відео)

Громада волинського села Ворончин вирішила перейти від УПЦ (МП) до ПЦУ.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Конкурент TV.

Село Ворончин Луцького району. Невеличкий населений пункт із сотнею жителів. Подія яка зібрала тут більше сотні жителів є над важливою. Це – перехід церкви з підпорядкування від УПЦ МП до ПЦУ.

Місцевий храм має свою давню історію. Будівлю кілька разів знищували: спочатку вогонь, далі війна. Її вдалося відбудувати спільними зусиллями громади. Однак, молитва тут кілька десятків років звучала аж ніяк не українською мовою. Та і позиція священника який тут служив, отця Діонісія почали дивувати багатьох.

Нині обговорення розпочалося знову. Але уже з болем у серці. росія напала на Україну, гинуть як військові, так і цивільні люди: жінки і діти. При цьому УПЦ МП продовжує підпорядковуватися ворожій москві та очільнику РПЦ кірілу. Саме він благословив рашистів на вбивства українців.

Аби від'єднатися від московської орди громада села Ворончин скликала загальні збори селян, де на порядок денний поставили лише одне питання.

Деталі у сюжеті.

Нагадаємо, що у Луцьку громада Свято-Благовіщенського храму УПЦ МП разом із настоятелем Володимиром Літвенчуком прийняла рішення про приєднання до Православної Церкви України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів