У Киви конфіскували 1,2 мільйона гривень доходів на користь держави

Субота, 14 травня 2022, 11:49

Верховний Суд остаточно конфіскував на користь держави 1,2 мільйона гривень доходів екснардепа Іллі Киви від жомової ями.

Про це 13 травня повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Telegram.

У повідомленні імені екснардепа не вказано, але зважаючи на деталі справи, ідеться про Киву.

«Верховний Суд прийняв остаточне рішення у першій справі про цивільну конфіскацію щодо стягнення в дохід держави понад 1,2 млн грн необґрунтованих активів, що належать колишньому народному депутату. Установлено, що особа, будучи народним депутатом, попри те, що вона не є власником об’єктів нерухомості (жомова яма) та не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження ним, передала вищевказане майно в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності», – зазначила пресслужба.

За оренду Кива отримав 1,2 млн грн.

«Ще 10 тис. грн було зараховано на банківський рахунок депутата як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій. Верховний Суд погодився з висновками Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду та постановив конфіскувати в дохід держави вказані кошти», – поінформували у САП.

Нагадаємо, що колишній народний депутат ілля кива просить володимира путіна надати йому політичний притулок та російське громадянство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: