Поділитись:

Протест звірствам війни: про що кричать мурали на «Сіті парку» у Луцьку (фото, відео)

Субота, 14 травня 2022, 14:04

У луцькому рекреаційному комплексі «Сіті парк» артгалерея 4/8Galery втілила новий мистецький проєкт.

Як зазначають організатори, «Щоденник пам'яті» – це проєкт для привернення уваги до  агресивної війни росії проти України і всього цивілізованого світу.

Вісім художників, серед яких як лучани, так і ті, хто змушений був опинитися в Луцьку, створили роботи на стінах галереї в період з 6 по 10 травня.

Митці також розробили стікерпак та постери на продаж. Зібрані кошти підуть на підтримку ЗСУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як зазначила директорка рекреаційного комплексу «Сіті Парк» Христина Синюк, Галерея 4/8 на території «CITY PARK» сама по собі є унікальною в своєму форматі та вигляді.

«Те, що сьогодні розміщене на стінах, не просто ілюстрації художників. Це відображення подій, які відбуваються в Україні. Це війна, протест і боротьба тій несправедливості, злочинам, звірству, що вчиняє рф відносно українського народу», – зазначає Христна Синюк.

Вона додає, що водночас, це наша самоідентифікація, наш дух і сила, наша єдність і взаємопідтримка. Христина Синюк зазначає, що кожен у своїй сфері, робить внесок для перемоги і культура не виключення.

«Для відвідувачів ці зображення нестимуть різне значення, але я точно знаю, що буде спільним для всіх нас, – це єдина непереможна, щаслива Україна», – підсумовує Христина Синюк.

Як додав куратор галереї Андрій Присяжнюк, над проєктом працювали вісім художників. Окрім лучан ілюстрації створювали митці із Запоріжжя та Ірпеня.

Нагадаємо, що у вівторок, 10 травня, на Набережній у Ковелі розпочалася акція  «Розмалюй своє місто», яка триватиме й 11 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів