Поділитись:

У Луцьку волонтери формують аптечки для бійців на передову (відео)

П'ятниця, 13 травня 2022, 14:15
У Луцьку волонтери формують аптечки для бійців на передову (відео)

У Луцьку волонтери вирішили самі формувати аптечки для військових за натівськими стандартами. Часто гуманітарна допомога з-за кордону надходить уроздріб, й нерідко наші воїни отримують не весь необхідний пакунок для першої медичної допомоги. Тож, аби заощадити дорогоцінний час бійців на передовій, в тилу вирішили одразу укомплектовувати аптечки.

Про те, як це відбувається, йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Відколи рашисти вступили на українську землю, українці згуртувалися, як ніколи. Активна волонтерська діяльність організувалася і в Луцьку. З перших днів війни команда Громадянського Руху «СВІДОМІ» долучилася до гуманітарної допомоги. Окрім пакунків із їжею та засобів гігієни для постраждалих цивільних, команда допомагає і військовим.

Як розповів депутат Луцької міської ради Михайло Наход, ще на початку військових дій, коли стало зрозуміло, що нашій армії потрібна допомога, вони звернулися до друзів зі США і вони придбали й передали військовим спеціальні тактичні аптечки.

Крім тактичних аптечок, часто у вантажах від закордонних партнерів медикаменти надходять уроздріб. Тож, за прикладом тактичних аптечок, команда «СВІДОМИХ» вирішила самостійно пакувати їх для наших воїнів.

«Найнеобхіднішим все ж таки є турнікет. Це має бути ось такий бандаж, який військовий зможе накласти самостійно. Мають бути знеболювальні ліки, які швидко можна прийняти. Ножниці... Ці всі речі в нас є, і для того, щоб мати більше аптечок і щоб хлопці отримували на передову, ми вирішили формувати їх самостійно і формувати в такі ось медичні сумки», – розповіла депутатка Алла Надточій.

Перед тим, як формувати аптечки для військових, волонтери проконсультувалися з лікарями.

Волонтер Володимир Павлюк додає: військова тактична аптечка відрізняється від аптечки, яка є в кожного в автомобілі. Укомплектовуючи аптечку для військових, вони рівняються на стандарти, які затверджені НАТО чи іншими європейськими країнами, аби в комплект входило усе необхідне для першої медичної допомоги.

На сьогодні команді вдалося сформувати десятки аптечок, і вони вже відправилися для бійців на передову. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 квітня 2024
05 квітня 2024
29 березня 2024
23 березня 2024
09:53
17 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
15:10
24 лютого 2024
09:30
16 лютого 2024