Поділитись:

Ексочільника НАБУ Ситника призначили заступником голови НАЗК

Четвер, 12 травня 2022, 14:30

Ексочільника Національного антикорупційне бюро України Артема Ситника призначили заступником голови Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це інформує «Українська правда».

У четвер, 12 травня, голова НАЗК Олександр Новіков призначив своїм заступником колишнього очільника НАБУ Артема Ситника.

«Ситник – людина з унікальним в умовах України досвідом. Повернення його до антикорупційного фронту України важливе для повного подолання корупційних ризиків у воєнний та післявоєнний час спільно з командами президента, уряду та парламенту», – заявив Новіков.

Ситник також виконуватиме обов’язки голови НАЗК у разі відсутності Новікова.

У НАЗК ексглава НАБУ відповідатиме за такі напрями:

  • координація взаємодії з правоохоронними органами та органами прокуратури, у тому числі забезпечення розгляду обґрунтованих висновків про злочини, виявлення активів осіб, причетних до військової агресії проти України;
  • запобігання та врегулювання конфлікту інтересів;
  • моніторинг та контроль за виконанням актів законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Нагадаємо, повноваження Ситника на посаді директора НАБУ спливли 16 квітня, коли завершився 7-річний термін, визначений законом. З цього моменту обов'язки очільника НАБУ, до обрання нового директора, виконуватиме перший заступник директора НАБУ Гізо Углава.

Навесні 2022 року має відбутися конкурс з обрання директора НАБУ. Антикорупційники раніше застерігали, що чинна влада спробує затягнути цей процес за тією ж схемою, за якою вже понад рік перешкоджає обранню нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів