Поділитись:

СБУ оголосила підозру головам Херсонської мерії та ОДА, яких призначили окупанти

П'ятниця, 29 квітня 2022, 20:31

СБУ оголосила підозру в держзраді двом громадянам України, яких окупанти призначили «керівниками» Херсона та області

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Служби безпеки України.

Йдеться про т.зв. «голову Херсонської обладміністрації» та «голову Херсонської міської адміністрації».

«Після тимчасової окупації Херсона у російських військових виникли труднощі з пошуком колаборантів і «призначенням» їх на керівні посади. Адже місцеве населення має проукраїнську позицію та розуміє абсолютну незаконність перебування в Херсоні окупаційних військ. У зв’язку з цим російським спецслужбам довелося "діставати" з кишені свою агентуру, яка не має жодного авторитету серед херсонців, і єдине, що пов’язує її з обласним центром – це колишній досвід роботи в різних структурах міста та області», – йдеться в повідомленні.

Одним із колаборантів виявився мешканець Києва, який до 1991 року проживав у Херсоні. Саме його російські окупаційні війська 26 квітня 2022 року оголосили «керівником міської адміністрації».

Цього ж дня окупанти призначили «керівником обласної адміністрації» ексочільника Херсона з проросійськими поглядами.

З початку повномасштабної війни він підтримав окупацію міста та очолив так званий «комітет порятунку за мир і порядок». Крім того, організовував мітинги на підтримку російської окупації.

Наразі обом фігурантам оголошено про підозру за ст. 111 ККУ («державна зрада»).

Зрадників очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів