Поділитись:

Державна зрада: у Харкові затримали поліцейського, який «зливав» інформацію окупантам (фото)

Середа, 11 травня 2022, 16:22

ДБР спільно зі Службою безпеки України викрили правоохоронця з Харкова на співпраці з ФСБ росії.

Про це у середу, 11 травня,  повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Працівники ДБР спільно зі співробітниками СБУ викрили оперуповноваженого Нацполіції в Харківській області, який  «зливав» дані російським окупантам. Тепер він «зливає» детальну інформацію про зраду слідчим ДБР.

Попередньо встановлено, що оперуповноважений був завербований співробітниками ФСБ росії з початком повномасштабного наступу. На вимогу окупантів «правоохоронець» збирав відомості щодо військової техніки ЗСУ, блокпостів, місць розташування підрозділів силових структур регіону. Зібрану інформацію з конкретними геолокаціями він передавав кураторам за допомогою одного з інтернет-месенджерів. Крім того, у службовому автомобілі правоохоронця працівники ДБР виявили арсенал незареєстрованих боєприпасів.

Наразі йому повідомлено про підозру, зокрема, у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

11 травня 2022 року рішенням Київського райсуду Полтави підозрюваному обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
20:57
14:09