Поділитись:

Армія рф відстає на два тижні від планів Путіна, – Пентагон

Середа, 11 травня 2022, 06:24
Армія рф відстає на два тижні від планів Путіна, – Пентагон

З початку вторгнення росії в Україну президенту рф владіміру путіну не вдалося досягнути жодної з основних цілей, а його військо відстає на два тижні від планів.

Про це заявив високопоставлений чиновник Міністерства оборони США на закритому брифінгу для журналістів 10 травня, – пише Радіо Свобода. 

«Він (Путін, – ред.) продовжує нарощувати сили й зазнавати втрат. Він продовжує бачити, що деякі з його можливостей зменшуються. Переважно йдеться про артилерійський бій. Путін не досяг жодної з основних цілей. Маріуполь досі не захоплений. Опір «Азовсталі» триває», – зазначив він. 

«Ми б зараз оцінили, що він відстає на два тижні від того, на яких позиціях він хотів би бути на Донбасі та на Півдні, і незрозуміло, як ситуація буде розвиватися. Будьте впевнені, що українці можуть продовжувати захищати свою територію», – наголосили в Пентагоні. 

Також там зауважили, що не зрозуміло, наскільки змінилися будь-які стратегічні цілі путіна.

«Ми не знаємо, чи він просто хоче контролювати Донбас і оголосити перемогу, чи він хоче використовувати цей контроль для подальших атак. Ми не маємо абсолютної впевненості щодо планів Путіна», – додали в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів