Наполягаємо на повному членстві України в ЄС, – очільниця МЗС Німеччини

Вівторок, 10 травня 2022, 18:39

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила, що її країна виступає за повноправне членство України в Європейському Союзі.

Про це вона сказала на спільній пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою у Києві, інформує ТСН.

Очільниця німецького МЗС Анналена Бербок заявила, що розуміє прагнення України стати повноправним членом Євросоюзу. Вона висловила впевненість, що Україні зможуть надати статус кандидата на членство в ЄС.

«Для мене нині зрозуміло, що Україна є однозначно частиною Європи, і тому мені дуже зрозуміла заявка України на членство у ЄС – повноправне членство. Ми наполягаємо на повному членстві України у Європейському Союзі. Ми хочемо провести поглиблену реформу у ЄС, це також буде наукою після цієї агресивної війни...  Якщо говорити про статус кандидата, то я переконана, що, як сказала президентка Єврокомісії, ми знайдемо шлях для участі України у ЄС», – заявила Бербок.

Міністерка закордонних справ Німеччини також наголосила, що попри невизначеність щодо того, коли завершиться війна з росією, вже зрозуміло, що Україна залишиться вільною і сама визначатиме своє майбутнє.

«Це наша спільна мета і за це ми боремося разом з вами», – зазначила голова МЗС Німеччини.

Нагадаємо: Бербок запевнила, що Німеччина надасть повну підтримку Україні в розслідуванні та притягненні до відповідальності винних у скоєні військових злочинів у Бучі та інших містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: