Поділитись:

Німеччина зволікає з постачанням танків до України

П'ятниця, 08 квітня 2022, 08:51
Німеччина зволікає з постачанням танків до України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц попри тиск з боку кількох інших високопосадовців відкладає остаточне рішення щодо того, чи надавати Україні високоякісні танки для війни проти росії.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє Politico з посиланням на чотирьох людей, знайомих з обговореннями.

План, запропонований віцеканцлером і міністром економіки Робертом Габеком і міністром закордонних справ Анналеною Бербок, передбачає постачання близько 100 танків.

Рішення з цього питання спочатку очікувалося цього тижня. Але зараз все перебуває в підвішеному стані, оскільки канцлер соціал-демократів — на розчарування його партнерів по урядовій коаліції — стверджує, що Німеччині слід спершу досягти спільної позиції із західними союзниками з цього питання, перш ніж постачати таке важке військове обладнання.

«Я вважаю, що це саме те питання, де було б серйозною помилкою для Німеччини взяти особливу роль і особливий шлях» – сказав Шольц, наполягаючи на тому, що Німеччина не повинна діяти у поставках танків швидше ніж союзники.

Міністри закордонних справ країн НАТО обговорювали військову підтримку України у середу та четвер, але не представили жодної конкретики щодо поставок танків.

Раніше німецькі чиновники виключали доставку більш складної західної військової техніки, як-от танки, до Києва, стверджуючи, що на навчання українських солдатів користуватися нею знадобляться тижні чи місяці.

Нагадаємо, що збройні сили російської федерації продовжують збройну агресію проти України. Триває підготовка ворога до наступу на Сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів