Поділитись:

Наполягаємо на повному членстві України в ЄС, – очільниця МЗС Німеччини

Вівторок, 10 травня 2022, 18:39
Наполягаємо на повному членстві України в ЄС, – очільниця МЗС Німеччини

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила, що її країна виступає за повноправне членство України в Європейському Союзі.

Про це вона сказала на спільній пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою у Києві, інформує ТСН.

Очільниця німецького МЗС Анналена Бербок заявила, що розуміє прагнення України стати повноправним членом Євросоюзу. Вона висловила впевненість, що Україні зможуть надати статус кандидата на членство в ЄС.

«Для мене нині зрозуміло, що Україна є однозначно частиною Європи, і тому мені дуже зрозуміла заявка України на членство у ЄС – повноправне членство. Ми наполягаємо на повному членстві України у Європейському Союзі. Ми хочемо провести поглиблену реформу у ЄС, це також буде наукою після цієї агресивної війни...  Якщо говорити про статус кандидата, то я переконана, що, як сказала президентка Єврокомісії, ми знайдемо шлях для участі України у ЄС», – заявила Бербок.

Міністерка закордонних справ Німеччини також наголосила, що попри невизначеність щодо того, коли завершиться війна з росією, вже зрозуміло, що Україна залишиться вільною і сама визначатиме своє майбутнє.

«Це наша спільна мета і за це ми боремося разом з вами», – зазначила голова МЗС Німеччини.

Нагадаємо: Бербок запевнила, що Німеччина надасть повну підтримку Україні в розслідуванні та притягненні до відповідальності винних у скоєні військових злочинів у Бучі та інших містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
04 квітня 2024
02 квітня 2024
20 березня 2024
01 березня 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
12 лютого 2024
11 лютого 2024
17 грудня 2023