Поділитись:

Сейм Литви одноголосно визнав росію державою-терористом

Вівторок, 10 травня 2022, 12:51
Сейм Литви одноголосно визнав росію державою-терористом

У Литві парламент проголосував за визнання росії державою, яка підтримує та здійснює тероризм. За відповідну резолюцію проголосували усі 128 депутатів литовського Сейму.

Про це у вівторок, 10 травня, інформує ТСН з посиланням на Lrt.lt.

У литовському парламенті заявили, що кремлівський режим прагне знищити українську націю, тому такі дії мають бути визнані геноцидом, а росія є державою, яка підтримує та здійснює тероризм.

В ухваленій резолюції Сейм констатував що збройні сили рф та найманці скоїли масові військові злочини на території України, особливо у містах Буча, Ірпінь, Маріуполь, Бородянка та Гостомель. Їхні дії мають за мету повне або часткове знищення української нації, зламу її духу шляхом убивства її членів цілими сім'ями, зокрема дітей, викрадення їх, тортури, зґвалтування, зокрема неповнолітніх, знущань з тіл вбитих та закатованих.

«Сейм Литви визнає повномасштабну збройну агресію проти України з боку збройних сил Російської Федерації та її політичного та військового керівництва, що розпочалася 24 лютого 2022 року, геноцидом українського народу», – йдеться у резолюції.

В ухваленій резолюції наголошується на тому, що усі винні в смертях українців мають бути покарані, а міжнародне співтовариство має створити Спеціальний міжнародний кримінальний трибунал для розслідування та оцінки агресії Росії проти суверенної України.

«Російська Федерація, збройні сили якої свідомо і систематично обирають цивільні об'єкти для бомбардувань, є державою, яка підтримує та здійснює тероризм», – йдеться в резолюції.

Нагадаємо: раніше колишня президентка Литви Даля Грібаускайте заявила, що західні санкції не змусять народ росії повалити президента путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів