Поділитись:

Естонія присвятить Україні монету за дизайном харківської художниці

Понеділок, 09 травня 2022, 02:41
Естонія присвятить Україні монету за дизайном харківської художниці

Монету з написом "Слава Україні" номіналом у два євро введуть в обіг наприкінці цього року. Її дизайн розробила харків'янка Дар'я Тітова.

Про це повідомили на сайті Центрального банку Естонії.

Дар'я Тітова навчається в Естонській академії мистецтв. Вона виграла у конкурсі серед студентів-біженців. Як пояснила дизайнерка, на монеті буде зображена дівчина як символ ніжності, яка захищає пташку, пшениця та напис "Слава Україні" латиницею. Вперше в історії Естонії вийде монета з написом іноземною мовою.

Очікується, що у продаж для колекціонерів монета надійде влітку після затвердження Європейською комісією та членами ЄС. Виторг від продажу колекційних монет піде до Національного банку України, повідомив керівник Естонського банку Мадіс Мюллер.

"Це виняткове рішення, але через те, що кошти від продажу колекційної монети ми надішлемо до Національного банку України, ми хочемо якомога швидше запустити цей канал підтримки. Україна бореться за свою свободу і кожне євро має значення", – сказав він.

Всього планують випустити 40 тисяч колекційних наборів і 2 млн монет.

У Центробанку Естонії також зазначили, що подібні монети на підтримку України планують випустити у центральних банках Латвії та Литви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів