Поділитись:

На Херсонщині горять ліси – під загрозою населені пункти

Понеділок, 09 травня 2022, 19:26
На Херсонщині горять ліси – під загрозою населені пункти
На тимчасово окупованій Херсонщині тривають лісові пожежі, під загрозою лишаються населені пункти, російські окупанти не дозволяли гасити вогонь.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів голова Чулаківської об’єднаної територіальної громади Олександр Мусієнко, який нині перебуває на території, підконтрольній ЗСУ.

"У громаді загалом у нас 13 сіл, біля лісу знаходиться половина. Не так давно сьогодні зв'язувався з Чулаківкою. Пожежі на території Чулаківського лісництва поки немає, під контролем, деякі осередки займання є, то працівники лісгоспу відразу їх локалізують. Велика задимленість у селі, людям практично немає чим дихати і багато летить попелу", – каже голова громади.

За його інформацією, біля сіл Іванівка і Геройське постійні пожежі, у Геройському вогонь добирався до будинків, місцеві мешканці організувалися разом з працівниками лісгоспу на боротьбу з вогнем, оскільки рятувальників немає. Але російські військові не дали можливості ліквідувати пожежу. Як зазначив голова громади, геройський лісничий, який пішов дізнатися в окупантів, чи можна виїжджати на пожежу техніці, був затриманий російськими військовими більш ніж на добу, а з Іванівського лісництва старшого лісничого не було три доби, повернули його вчора.

Мусієнко сподівається, що російські окупанти все-таки дозволять зупиняти вогонь. Тому наразі у громаді вирішували питання для того, щоб у лісництва була технічна така можливість – невеликий запас дизпалива та бензину для пожежної машини і тракторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів