Поділитись:

На Волині за добу сталося 11 пожеж: горіла суха трава

Вівторок, 15 березня 2022, 16:33
На Волині за добу сталося 11 пожеж: горіла суха трава

14 березня у Волинській області трапилося 11 пожеж сухотрав'я, які ліквідували працівники ДСНС.

Рятувальники апелюють до свідомості громадян: не будьте злочинцем, який спопеляє рідну землю, зосередьте свої зусилля на її захисті й обороні. Пам’ятайте: за спалювання сухої трави у мирний час були передбачені чималі штрафи, нині ж такі злочинні дії трактуються як диверсія, – наголосили в управлінні ДСНС на Волині. 

Минулої доби на відкритих територіях вогнем було охоплено майже 12 гектарів. У десяти випадках до пожеж призвело необережне поводження з вогнем невстановлених осіб, ще одна пожежа трапилася через дитячі пустощі. Горіло біля селища Шацьк, у Ковелі, в Люблинецькій, Турійській та Вишнівській громадах Ковельського району, у Нововолинську й Торчині, на Горохівщині та в Маневицькій селищній громаді.

У другій половині дня біля шахти № 3 в Нововолинську зайнялася суха трава на площі півтора гектари. Горіння, спричинене дитячими пустощами з вогнем, ліквідували вогнеборці 5-ї ДПРЧ.

Увечері горіла суха трава, чагарники й очерет на площі 5 гектарів поблизу села Нові Підцаревичі Маневицької селищної громади. Горіння ліквідували рятувальники 13 ДПРЧ разом з працівниками місцевої пожежної команди села Цміни.

Громадян, які виявлятимуть горіння, особливо таке, що не набуло значного розміру, закликають спробувати загасити його самотужки. Якщо ж ви виявили палія, повідомляйте до поліції або територіальної самооборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів