Поділитись:

ЗСУ можуть дійти з контрнаступом до кордону на Харківщині, – ISW

Неділя, 08 травня 2022, 11:55

Аналітики Інституту досліджень війни вважають, що український контрнаступ у Харківській області незабаром може дійти до кордону з росією, водночас у Херсонській області можуть оголосити псевдореспубліку. 

Про це з посиланням на Institute for the Study of War (ISW) пише Українська правда.

"Український контрнаступ на північний схід від Харкова досягає значного прогресу і, ймовірно, просунеться до російського кордону в найближчі дні чи тижні.

російські війська можуть здійснювати обмежений відхід перед загрозою успішних українських атак і, як повідомляється, зруйнували три мости, щоб уповільнити просування українців. 

Армії зазвичай руйнують мости лише в тому випадку, якщо вони вирішили, що не будуть намагатися перетнути річку в іншому напрямку найближчим часом; Тому навряд чи російські війська найближчим часом розпочнуть операції з повернення північно-східних околиць Харкова, звільнених українськими військами. 

російські війська раніше зруйнували кілька мостів під час відступу з Чернігівської області, як і українські війська, які відступали перед загрозою російського наступу в перші дні війни".

Аналітики припускають, що український наступ має на меті витіснити російські війська з артилерійського діапазону Харкова до кордону російської Бєлгородської області. Контрнаступ ЗСУ змушує російські підрозділи, призначені для дислокації в інших місцях, передислокуватися на Харківський фронт, щоб зупинити українські атаки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024
11:49
05 квітня 2024
12:12