Поділитись:

Зеленський розповів, на яких умовах погодиться на мир

Субота, 07 травня 2022, 06:50
Зеленський розповів, на яких умовах погодиться на мир

Під час відеоконференції у британському інституті Chatham House президент України Володимир Зеленський розповів, на яких умовах Україна погодиться на мир, та що поставить крапку в перемовинах з росією.

Зі слів Зеленського, Україна погодиться на таку мирну угоду, за якою російські війська повернуться на позиції, які вони займали до вторгнення 24 лютого, – інформує ВВС

Кореспондент BBC Френк Гарднер запитав українського президента, якою буде "мінімальна" поступка Росії в обмін на мир.

Володимир Зеленський відповів: "Повернення російських військ туди, де вони були 23 лютого".

"Але для цього потрібен дипломатичний діалог, – додав він. – З нашого боку не всі дипломатичні мости спалені".

Зеленський не згадав про Крим, який росія анексувала у 2014 році. Також не зрозуміло, що це означатиме для районів Донецької та Луганської областей, які перебувають під контролем проросійських сепаратистів з 2014 року.

Втім, в ході зустрічі президент України наголосив, що знищення українських військових і цивільних на території "Азовсталі" поставить крапку у мирних переговорах.

"Якщо вони вб'ють людей, яких зараз гуманітарно можна обміняти, якщо це військові, або відпустити, якщо це цивільні, або допомогти пораненим, незалежно від того, військові це чи цивільні, то з ними немає про що говорити й на дипломатичному рівні", – наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів