В Португалії рибалки впіймали рідкісну акулу із 300 зубами (фото)

Субота, 07 травня 2022, 03:24

Неймовірно рідкісний вид акули, що отримала назву "жива викопна", приголомшила рибалок, коли вони випадково зловили істоту.

Про це пише Фокус із посиланням на Express.

Плащоносна акула (або плащоносець) – доісторична істота із 300 зубами, яка блукає морями з часів динозаврів. Причому, ці істоти майже не змінилися за останні 80 мільйонів років. Але зустріч з ними далеко не звичайне явище.

 

Саме тому, коли рибалки Португалії помітили на глибині 2000 м під поверхнею моря плащоносця, вони були приголомшені. Акула була близько 1,5 м. Її зловили на глибині 700 м у місті Портіман.

Як зазначили експерти, цей вид акул зустрічається вкрай рідко, а відеозаписів цих істот у їхньому природному середовищі – в глибинах Атлантики, біля берегів Австралії та Нової Зеландії, ще менше.

 

Що стосується їхнього способу життя, то вони полюють на кальмарів, різних риб і навіть на інші види акул. Їх 300 жахливих довгих зубів заповнюють пащу в кілька рядів, які добре підходять для захоплення здобичі. Вони також мають тонкі та довгі тіла, і є далекими родичами інших відоміших акул – білих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: