Поділитись:

Музей на Тернопільщині поповнився історичною реліквією, що зберігалася у мурах міської ратуші (фото)

П'ятниця, 06 травня 2022, 00:24
Музей на Тернопільщині поповнився історичною реліквією, що зберігалася у мурах міської ратуші (фото)

Металевий тубус із історичним документом, який знайшли під час реставрації ратуші у Теребовлі, що на Тернопільщині, передали у місцевий музей-майстерню.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор музейної установи Ярослав Ярошевський.

«У металевому тубусі виявили на пергаменті і виправленої козячої шкіри документ, датований 1938 роком. У ньому зазначено, що будівля ратуші у Теребовлі, найстарішому місті Тернопільщини, зведена у 1869 році. Саму ж ратушу добудували на початку минулого століття. У документі зазначено історію зведення будівлі міської ратуші, перелік колишніх очільників магістрату та меценатів, які сприяли відбудові вежі після її знищення під час пожежі у воєнні роки», – розповів Ярошевський.

Музей на Тернопільщині поповнився історичною реліквією, що зберігалася у мурах міської ратуші (фото)Музей на Тернопільщині поповнився історичною реліквією, що зберігалася у мурах міської ратуші (фото)Музей на Тернопільщині поповнився історичною реліквією, що зберігалася у мурах міської ратуші (фото)Музей на Тернопільщині поповнився історичною реліквією, що зберігалася у мурах міської ратуші (фото)Музей на Тернопільщині поповнився історичною реліквією, що зберігалася у мурах міської ратуші (фото) 

За його словами, тодішня вежа мала 4 годинники, оглядовий майданчик. Разом із знайденим металевим тубусом із історичним документом, в музей передано металевий герб Теребовлі, найстарішого княжого міста на Тернопільщині, яке вперше згадується у літописі у 1097 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів