Поділитись:

У Туреччині відкрили для відвідувачів унікальний монастир

Вівторок, 03 травня 2022, 02:40
У Туреччині відкрили для відвідувачів унікальний монастир

У турецькій чорноморській провінції Трабзон відкрили після рятувальних та реставраційних робіт унікальний монастир Сумела з Орієнтовного списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Hürriyet Daily News.

«Завдяки проведеній реставрації відвідувачі безпечно гулятимуть всередині монастиря», – повідомив губернатор Трабзона Ісмаїл Устаоглу.

Монастир було закрито для відвідувачів 1 листопада 2021 року, вчетверте за п’ять років у зв’язку з проєктами з реставрації та покращення стану гірських схилів. Основну небезпеку становила камінна глиба вагою 360 тон, яка нависла над входом у монастир. Для порятунку монастиря спочатку її накрили сталевою сіткою, згодом підсилили захисну конструкцію 16-метровими сталевими балками.

Монастир Сумела, розміщений на крутому схилі гори на висоті 300 метрів над мальовничою долиною Алтиндере, було знову відкрито для відвідувачів 1 травня.

Цей монастир було побудовано наприкінці 4 - початку 5 століття н.е. Він довгий час був місцем паломництва православних вірян з усього світу. В монастирі зберігалася чудотворна ікона Богородиці Панагія Сумела, написана апостолом Лукою, яку в 1923 році було перевезено в Грецію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів