Поділитись:

Україна перейшла у контрнаступ на двох напрямках, – Залужний (відео)

Четвер, 05 травня 2022, 14:41
Україна перейшла у контрнаступ на двох напрямках, – Залужний (відео)

фото ілюстративне

Сили оборони України перейшли до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках.

Про це повідомив Головнокомандувач Збройними силами Валерій Залужний під час розмови з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

«Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку. Зокрема, про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної і Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках», – зазначив Валерій Залужний.

Також Головнокомандувач Збройними силами акцентував на поновленні застосування російським агресором крилатих ракет з метою руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні.

«Так, протягом доби 3 травня противник застосував 14 крилатих ракет, які були випущені зі стратегічних бомбардувальників ТУ-160 з Каспійського моря. Станом на північ минулої доби було зафіксовано 8 запусків крилатих ракет по нашій території. Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним», – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів