«Сбербанк» передає російській владі дані клієнтів, які жертвують кошти ЗСУ

Середа, 04 травня 2022, 22:23

Російський «Сбербанк» виявляє громадян рф, які жертвують гроші на потреби Збройних сил України, та передає їхні дані державі.

Як повідомляє ТАСС, про це йдеться у листі заступника голови фінансової організації Белли Златкіс першій заступниці голови комітету Держдуми рф з освіти Яні Лантратовій, передає Суспільне.

«Збирачі коштів для Збройних сил України виявляються банком як самостійно з використанням комплексу різних інструментів, включно із моніторингом соціальних мереж, так і за допомогою інформації, яка надходить від третіх осіб. За отриманими відомостями проводиться аналіз підозрілої діяльності клієнта профільними службами банку», – йдеться у листі.

При цьому адміністрація банку надсилає інформацію про перекази, які можуть йти на військові цілі, до Росфінмоніторингу.

«Банк розглядає питання щодо реалізації таких операцій права, передбаченого пунктом 11 статті 7 федерального закону «Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, та фінансування тероризму» і надсилає до Росфінмоніторингу інформацію відповідно до пункту 3 статті 7 зазначеного закону», – зазначається у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: