Поділитись:

Німеччина готова розглядати санкції ЄС проти Сбербанку, – ЗМІ

Четвер, 28 квітня 2022, 22:54
Німеччина готова розглядати санкції ЄС проти Сбербанку, – ЗМІ

Німеччина готова розглянути можливість включення Сбербанку, найбільшого банку росії, до наступного пакету санкцій Європейського Союзу, створення якого нині завершується.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Німеччина була однією з країн ЄС, які найбільше неохоче ставилися до санкцій проти Сбербанку та його виключення з міжнародної системи обміну платіжними повідомленнями SWIFT.

Згідно з дипломатами та документами, з якими ознайомився Bloomberg, Берлін був стурбований тим, що санкції проти Сбербанку порушать операції, пов'язані з енергетикою. Але останніми тижнями Німеччина швидко перейшла до альтернативних постачальників енергії і тепер готується підтримати поетапну заборону на російську нафту.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн раніше цього місяця заявила, що ЄС ще раз придивиться до російських банків, включаючи Сбербанк, оскільки вони обговорюють шостий раунд санкцій.

"Ми дивимося далі на банківський сектор, особливо на Сбербанк, частку якого припадає 37% російського банківського сектора. І, звичайно, є проблеми з енергетикою", – сказала вона.

США вже повністю запровадили санкції проти Сбербанку. Великобританія заборонила банку проводити платежі у фунтах стерлінгів через свою фінансову систему. ЄС, а також США та Великобританія також запровадили санкції проти генерального директора банку Германа Грефа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
02 квітня 2024
20 березня 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
12 лютого 2024