Поділитись:

Волиняни масово скуповують зброю: як отримати дозвіл

Середа, 04 травня 2022, 20:00
Волиняни масово скуповують зброю: як отримати дозвіл

Відколи російські окупанти вдерлися на українську землю питання самозахисту стало на перше місце. Тож із метою самооборони, від рашистів та мародерів, волиняни ринули до поліції аби отримати дозвіл на зброю. Відтак за понад 2 місяці повномасштабної війни сектор контролю з обігу зброї Волинської нацполіції видав рекордну кількість таких дозволів.

«Кількість видачі дозволів під час воєнного стану збільшилась кардинально. Фактично ми за цей невеликий проміжок часу видали 1759 дозволів на мисливську нарізну зброю, травматичну та гладкоствольну зброю», – розповів Олег Печінка, начальник сектору контролю з обігу зброї ГУ НП у Волинській області.

Отримати дозвіл на володіння зброєю може фактично кожен громадянин України. Для цього необхідно звернутись до головного управління нацполіції з переліком відповідних документів.

«Громадянин України не може мати медичних протипоказань для того він надає медичну довідку комісії форми 127, де це все підтверджується. Крім того, людина повинна пройти курси вивчення матеріальної частини зброї та правила поводження із нею тобто, що вона вміє нею користуватися і знає про відповідальність за порушення по даній зброї за які буде відповідати», – розповідає правоохоронець.

Щодо вікових обмежень, то із 18 років можна отримати дозвіл на холодну та пневматичну зброю, вже з 21-го на мисливську гладкоствольну зброю, а мисливську нарізну – у 25 років. Так, отримавши дозвіл на зброю волиняни масово кинулись до зброярень, щоб придбати собі пістолет чи рушницю.

Продавці пригадують: у перші дні війни був шалений ажіотаж, тож дуже швидко у продажі закінчились пістолети, рушниці, та навіть – набої. Нині, ситуація стабілізувалась. Зброї у магазинах достатньо, як і боєприпасів до неї.

Детальніше про те, як легально стати власником зброї, дивіться у відеосюжеті телеканалу «Конкурент TV».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів