Поділитись:

На пункті пропуску «Ягодин» побили далекобійників за зауваження

Середа, 04 травня 2022, 09:30
На пункті пропуску «Ягодин» побили далекобійників за зауваження

На пункті пропуску «Ягодин» стався конфлікт. Водіїв вантажівок, які не хотіли пропускати інших поза чергою, побили невідомі.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Авеср.

У черзі на «Ягодин» невідомі побили далекобійників. Водії перегородили дорогу вантажівці Volvo, яка хотіла проїхати поза чергою. На поміч керманичу вантажівки приїхали невідомі люди в цивільному та камуфляжі. Останні мали при собі зброю.

Далекобійники, які стоять у довжелезних чергах, кажуть: подібні історії – явище непоодиноке.

Черга з вантажівок на «Ягодин» у неділю, 1 травня, простягнулася на понад 10 кілометрів. І якщо переважна більшість водіїв стоять у черзі, то деякі хочуть проїхати поза нею. Один із таких інцидентів днями закінчився бійкою. Водії розповідають: приїздили й швидка, і поліція.

Інцидент трапився надвечір 30 квітня. Водій вантажівки Volvo вирішив проїхати поза чергою. Звичайно, інші далекобійники почали перекривати йому дорогу. Виник конфлікт. На допомогу водію Volvo приїхали невідомі люди в цивільному і камуфляжі.

Як зазначають водії, які хотіли перепинити фуру, яка їхала поза чергою: люди в камуфляжі мали при собі автомати.

«В одного – синець під оком. По ребрах надавали. Цього ніхто не буде розказувати. Усі лице захищають. Він заховався під причеп, а його витягнули… Їх було вісім: двоє – у формі, решта – в цивільному одязі. Ті, що в формі, мали автомати… Здорові пацани, п’яні. Зараз не той час, щоб комусь відповідь давати. Багато агресії. Не було й натяку на якісь розбірки. Я взагалі насіння лузав, а вони підбігли й почали всіх гамселити», – говорить один із далекобійників.

Найбільше дісталося водію з Київщини. Це той чоловік, якого виймали з-під причепа. Як повідомляють у місцевій лікарні, в нього перелом кисті та забій голови. Чоловіку надали медичну допомогу і відпустили додому.

Ще один далекобійник, який не був безпосереднім учасником конфлікту, каже, що його колегам погрожували навіть зброєю.

«Почали говорити: «Що ви тут дорогу перекриваєте?» Ті кажуть: «А ми не люди? Ті будуть їхати без черги, а ми будемо стояти не одну добу?» Ті вискочили з автоматами Калашникова, перезарядили, прикладами дали в голову, одному руку поламали… Викликали швидку, поліцію», – розповідає далекобійник.

Журналісти відшукали ту саму вантажівку Volvo, яка хотіла проїхати поза чергою, на під’їзді до пункту пропуску. Далекобійники, які намагалися перешкодити їй проїхати поза чергою, містяться за п’ять кілометрів від в’їзду на «Ягодин».

Водій Volvo заперечує будь-яку причетність до конфлікту, каже, що нічого не чув про бійку. Що везе і кому належить вантажівка, також не зізнається.

Один з чат-ботів повідомляє, що тягач зареєстрований на приватне підприємство «Транском Альянс». Юридична адреса фірми: село Підгайці, вулиця Дубнівська. Директор – Сергій Коханюк. Власник – Богдана Коханюк. Основний вид діяльності – вантажний автомобільний транспорт.

У поліції інформують, що на усіх учасників конфлікту склали адмінматеріали за статтею 173 (дрібне хуліганство). Усі нібито були тверезі.

«Це добровільні формування територіальних громад… Ніхто зброю не застосовував. Тілесних ушкоджень унаслідок застосування вогнепальної зброї відсутні. Таких відомостей у нас немає», – повідомив керівник відділення поліції № 1 міста Любомль Володимир Хвесик.

У Головному управлінні поліції кажуть: усі учасники конфлікту написали заяви про те, що не мають одне до одного жодних претензій.

Однак далекобійники скаржаться: проблема з фурами, які їдуть без черги, існує давно. Тому водії, які чемно відстоюють чергу, ще й мусять боротися з тими, хто, відчуваючи безкарність, пропихає вантажівки поза чергою.

Нагадаємо, що за нічну зміну патрульні у Луцьку виявили чотирьох керманичів у стані сп'яніння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
01 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024