Поділитись:

Допомога Україні: у Вільнюсі збирають скло і склопакети

Субота, 30 квітня 2022, 10:43
Допомога Україні: у Вільнюсі збирають скло і склопакети

Бізнесменів і пересічних жителів Вільнюса закликають здавати шибки і склопакети для відновлення житла в Україні, пошкодженого обстрілами армії рф.

З відповідним зверненням виступив мер литовської столиці Реміґіюс Шимашюс у фейсбуці, інформує «Кореспондент».

За його словами, мери і жителі українських міст просять допомоги у відновленні вікон, адже в багатьох будинках замість шибок – дірки, де-не-де закриті картоном.

«Україні потрібне віконне скло – давайте їм допоможемо... Якщо ви бізнес, у вас можуть залишитися вікна від вашого відремонтованого будинку. Якщо ви робите скло – ви можете зробити свій внесок у допомогу Україні. Я вже запросив компанії муніципалітету Вільнюса, спільноту забудовників і членів Асоціації забудовників Литви. Дякую всім, хто швидко відгукнувся», – пише Шимашюс.

Він також закликав краян провести інвентаризацію своїх гаражів і дач у пошуках будматеріалів, які могли залишитися після ремонту. Для збору підходять цілі скляні листи площею щонайменше 1 м2 (можна з рамами) і склопакети. Шимашюс вказав пункти, куди можна здати.

Доставку скла в Україну самоврядування столиці Литви бере на себе.

Нагадаємо: команда луцьких волонтерів відвезла та роздала «сімейні пакунки» жителям звільненої від окупації Дмитрівської громади Бучанського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів