Поділитись:

Через воєнні дії рф у Чорному морі масово гинуть дельфіни

Четвер, 28 квітня 2022, 22:14

Через воєнні дії російської федерації проти України у Чорному морі масово гинуть дельфіни.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Фейсбуці.

За її словами, внаслідок воєнних дій російських загарбників на узбережжі Чорного моря все частіше виявляють мертвих ссавців. Снаряди, якими загарбники обстрілюють українські міста і села, випускають з кораблів та підводних човнів, котрі перебувають в акваторії Чорного моря та забруднюють його.

"Особливо шкідливо для дельфінів використання воєнних гідролокаторів. Через випромінювання навігаційних приборів ссавці перестають сприймати ехо-сигнали, що призводить до їх загибелі. Агресивні дії рашистів є небезпечними для всієї флори та фауни Чорного й Азовського морів", – наголосила Денісова.

Вона зазначила, що загарбники порушують статтю 35 додаткового Протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів (Протокол No1) від 08 червня 1977 року щодо належного поводження із довкіллям під час воєнних дій.

Уповноважена ВР також звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з проханням врахувати ці факти воєнних злочинів рф в Україні.

Нагадаємо, що у четвер німецький Бундестаг проголосував за документ, який закликає уряд розширити і пришвидшити надання Україні важкого озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів