Поділитись:

Що відбувається у Придністров’ї

Четвер, 28 квітня 2022, 14:26

Коротка відповідь - ні, Росія не готується до нападу зі сторони Придністров’я. Навпаки, все, що зараз там відбувається має на меті, хоч якось врятувати ситуацію в разі нашого можливого вторгнення.

  1. Придністров’я – слабка ланка російського військового ланцюга. Фактично, ситуація Придністров’я така ж як і в Маріуполі - жодних шансів не бути оточеним в разі бойових дій. Армія ПМР переважно мото-стрілецькі бригади. Десь 30 танків і 40 градів, з серйозним питанням щодо стану.
  2. На території Придністров’я розміщено один з найбільших складів боєприпасів в Європі – в селі Колбасна.
  3. На території перебуває 1200-1500 російських військових.

В разі українського удару по Придністров’ю ми вирішуємо дуже багато своїх питань. По-перше, ми закриваємо питання боєприпасів, з чим вже тривалий час в нас є проблеми, і що тільки почало вирішуватись західною допомогою. По-друге, ми отримуємо непоганий обмінний фонд для визволення наших солдат. По-третє, захоплення Придністров’я і повернення його Молдові – черговий серйозний удар по іміджу “второй армии мира” і “великого собирателя земель русских”. Сама загроза нашого вторгнення – це вже серйозна переговорна карта для звільнення наших героїв в Маріуполі.

Однак, ключовою проблемою для цього кроку є сама Молдова. Оскільки ми не орки, то навіть за таких вигідних умов не можемо провести “спеціальну операцію” без підтримки молдовського політичного керівництва. З іншого боку, така підтримка поставить їх в пряму конфронтацію з Москвою, а ми вже бачили, які вони герої в питаннях газу. Тому Молдова зараз втрачає історичний шанс повернути свої території і вирішити питання багаторічного конфлікту.

Що будуть робити росіяни в найближчий час?

По-перше, вони гарантовано почнуть мобілізацію і зміцнення оборони ПМР. Будуть перекинуті додаткові війська ИЛ-76. (там правда проблемка є з пошуком десантників: вони або мертві, або в окопах на Донбасі).

По-друге, я думаю, що в терміновому порядку вони будуть приймати рішення про приєднання Придністров’я до РФ.

В будь-якому випадку, щоб не відбувалось в ПМР, нам це дуже вигідно. Це відтягує російські сили і фокус уваги.

Опубліковано з дозволу автора. Оригінал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
17 березня 2024
28 лютого 2024
24 лютого 2024
11 січня 2024
27 липня 2023
17 лютого 2023
09 січня 2023
06 грудня 2022
19 жовтня 2022