Поділитись:

Волинян закликали робити щеплення: інфекції під час війни не зникли

Середа, 27 квітня 2022, 15:32
Волинян закликали робити щеплення: інфекції під час війни не зникли

Небезпечні інфекційні захворювання під час війни не зникають, а навпаки поширюються значно швидше у зв'язку із високою мобільністю населення. Відтак волинян закликали дотримуватися календаря обов'язкових щеплень.

На цьому наголосила головна санітарна лікарка Волині Наталія Янко під час брифінгу у Волинській ОВА. 

«З 24 квітня розпочався Всесвітній тиждень імунізації, який буде тривати до 30 квітня. В умовах воєнного стану це найбільш ефективний метод забезпечити себе і своїх рідних від особливо небезпечних інфекцій. Війна не скасовує розповсюдження інфекційних захворювань, а навпаки сприяє їх розповсюдженню», – наголосила Наталія Янко.  

Лікарка закликала дотримуватися календаря щеплень.

«Всі діти мають обов'язково отримати щеплення від десяти захворювань: туберкульоз, поліомієліт, дифтерія, кашлюк, правець, кір, гепатит В, гемофільна інфекція, краснуха і епідемічний паротит. Всі ці щеплення передбачені Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» і є обов'язковими», – зазначила Наталія Янко.

Щеплення проводяться безоплатно. Як пояснила лікарка, у разі відмови проводити відповідні щеплення, батьки повністю несуть відповідальність за життя і здоров'я своєї дитини. Відсутність щеплення сприяє не лише підвищенню ризику заразитися, а й перебігу хвороби у важкій формі і навіть смерті.

До слова, лише 80% населення України мають щеплення, які визнані законом обов'язковими.

Нагадаємо, що на Волині упродовж попередньої доби зареєстрували 7 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 2, медпрацівників – 0). Одужали 18 пацієнтів. Без летальних випадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів