Поділитись:

Волиньрада вимагає заборонити ОПЗЖ та позбавити мандатів її нардепів

Вівторок, 26 квітня 2022, 12:32
Волиньрада вимагає заборонити ОПЗЖ та позбавити мандатів її нардепів

Волинська обласна рада вимагає заборонити ОПЗЖ і позбавити мандатів її нардепів. 

Відповідне звернення до Президента України та Голови Верховної Ради під час 16 позачергової сесії прийняли депутати обласної ради, – повідомили на сторінці облради у фейсбуці. 

У заяві, зокрема, зазначено, що у часи, коли Україна веде самовіддану і героїчну боротьбу, більше не можливо замовчувати той факт, що велика частка відповідальності за російську агресію лежить на колаборантах, які діють всередині України.

«Проросійська партія «Опозиційна платформа – За життя» упродовж багатьох років відкрито координувала кожен свій крок з представниками кремлівської влади, а її діяльність цілком очевидно була спрямована на ліквідацію незалежності нашої держави, порушення її суверенітету і територіальної цілісності - через публічне фальшування історії України, приниження української мови і культури, формування спотвореної інформаційної картини щодо подій, пов’язаних з агресивними планами росії проти України», – йдеться у зверненні.

Депутати Волиньради переконані, що партія колаборантів, діяльність якої спрямована на зміну конституційного ладу в Україні насильницьким шляхом, знищення і підміну національної ідентичності її громадян, не має права на існування. Відтак, звертаються до Президента України Володимира Зеленського та Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з проханням невідкладно заборонити в Україні діяльність політичної партії ОПЗЖ та позбавити мандатів обраних від неї народних депутатів.

«Вважаємо також за необхідне до припинення в Україні воєнного стану заборонити участь у пленарних засіданнях Верховної Ради України та в роботі її органів народним депутатам України, котрі були обрані до Верховної Ради України дев’ятого скликання від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» та/або у будь-який період входили до складу фракції цієї політичної сили у Верховній Раді України дев’ятого скликання», – додали ще одну вимогу обранці волинської громади.

Текст звернення депутати Волиньради погодили одноголосно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів