Поділитись:

Заборона ОПЗЖ: колапс місцевих рад у прифронтових районах

П'ятниця, 22 квітня 2022, 15:46
Заборона ОПЗЖ: колапс місцевих рад у прифронтових районах

У частині громад прифронтових територій можуть тимчасово відмовитися від місцевого самоврядування у зв'язку із забороною проросійських партій.

Про це заявив перший віцеспікер голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє Суспільне.

«Конституція нам не дає можливості відкликати народних депутатів у зв’язку з тим, що їхня партія припинила існування, а от місцевих можна», — зазначив Корнієнко.

Він додав, що питання наразі у тому, що багато депутатів заборонених партій «змінили прапори», перейменувались у ті чи інші групи, тому ситуація на сьогодні повністю не вирішена.

«Ведеться дискусія, чи треба їх відкликати та що робити тоді з повноважністю рад, чи зменшувати ці кворуми, пороги, ми ще про це говоримо. Зараз ми напрацьовуємо законопроєкт, який стосується заборони самих партій, а далі будемо працювати над історією з місцевими радами», — сказав Корнієнко.

За словами першого віцеспікера, є ймовірність, що у прифронтових зонах спочатку буде введене пряме військове керівництво, а потім військово-цивільне, доки не буде вирішено питання заборонених партій.

Нагадаємо, що нардепи від фракції «Опозиційна платформа – За життя», чию діяльність призупинила РНБО, створили нову депутатську групу у Верховній Раді – «Платформа за життя і мир».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів