Поділитись:

Генерал з рф відмивав гроші в Україні через бізнес-партнера Киви (фото)

Понеділок, 18 квітня 2022, 10:31
Генерал з рф відмивав гроші в Україні через бізнес-партнера Киви (фото)

На Полтавщині під час розслідування справи щодо державної зради колишнього народного депутата України Іллі Киви працівники ДБР виявили майно російського генерала сумнівного походження.

Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Нерухомість була оформлена на бізнес-партнерів депутата – родичів російського генерала-полковника, начальника Федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при Російському агентстві з боєприпасів Валерія Капашина. Серед виявленого майна – готелі, ресторани, земельні ділянки тощо, через які генерал відмивав кошти в Україні. Перевіряється інформація щодо причетності родичів до цих оборудок.

За даними ДБР, оборудки з необґрунтованими активами здійснювались через ланцюг підконтрольних комерційних структур під виглядом ведення законної фінансово-господарської діяльності.

Нині перевіряється причетність до вказаного майна Іллі Киви, а також з’ясовується, чи могли ці об’єкти використовуватись ворогом для фінансування підривної діяльності проти України.

Крім того, плануються заходи для накладення арешту на виявлене майно.

Генерал з рф відмивав гроші в Україні через бізнес-партнера Киви (фото)Генерал з рф відмивав гроші в Україні через бізнес-партнера Киви (фото)Генерал з рф відмивав гроші в Україні через бізнес-партнера Киви (фото)Генерал з рф відмивав гроші в Україні через бізнес-партнера Киви (фото)Генерал з рф відмивав гроші в Україні через бізнес-партнера Киви (фото)Генерал з рф відмивав гроші в Україні через бізнес-партнера Киви (фото)Генерал з рф відмивав гроші в Україні через бізнес-партнера Киви (фото)

Нагадаємо: журналіст-розслідувач Христо Грозєв з Bellingcat розповів, що росія з 2014 року витратила мільярди доларів на мережу проросійських політиків в Україні, але ті «кинули» їх на гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів