Поділитись:

Студенти та викладачі луцького вишу об'єдналися для допомоги постраждалим у війні (відео)

Понеділок, 25 квітня 2022, 17:08
Студенти та викладачі луцького вишу об'єдналися для допомоги постраждалим у війні (відео)

Студенти та викладачі Луцького національного технічного університету об'єдналися та збирають гуманітарну допомогу для тих, хто постраждав у війні.

Як працює волонтерський центр, бачили у журналісти телеканалу «Конкурент TV».

У мирний час лучанка Ірина Бандура викладала на кафедрі електричної інженерії Луцького національного технічного університету. Утім війна внесла свої корективи – тепер жінка змінила свою основну діяльність на волонтерство. Зізнається: стояти осторонь й виконувати лише свою звичну роботу просто не могла.

З перших днів війни пані Ірина займається гуманітарною допомогою як для переселенців, що нині опинилися в Луцьку, так і для жителів тих регіонів, що постраждали від бойових дій.

«Гуманітарну допомогу ми передаємо у всі тергромади, які надсилають нам запити. Це і Київська область, і Сумська область…Це продукти харчування, гігієна, одяг, – розповідає викладачка-волонтерка. – Також ті переселенці, які зараз знаходяться на території Волині, приходять до нас з різними проханнями. Як правило, люди потребують одяг, ковдри, подушки».

Долучаються до допомоги й інші працівники вишу, а також студенти.

Як розповіла ректорка університету Ірина Вахович, збирають гуманітарну допомогу через власних знайомих, які нині опинились за межами України.

«Частина наших колег виїхали з України. Вони за кордоном, і там їх мучить совість…Згуртувалися і, відповідно, нам напрявляли різні гуманітарні вантажі. Більше 50-и тонн вже пройшли через наші руки», – зазначила ректорка.

Окрім гуманітарної допомоги, в університеті плетуть маскувальні сітки для військових.

Тож, попри війну, університет зміг об'єднатися і налагодити роботу у тилу, що вкотре доводить: українці нездоланні і перемога однозначно буде за нами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів