Поділитись:

Сім яєць в одному: «Волинський Фаберже» презентував новий шедевр (відео)

П'ятниця, 22 квітня 2022, 16:51

Тричі рекордсмен Книги рекордів Гіннеса майстер з виготовлення унікальних витворів мистецтва з яєчної шкаралупи Анатолій Бойко, якого називають «Волинським Фаберже», презентував перед Великоднем нову роботу.

Про це у п'ятницю, 22 квітня, повідомили на фейсбук-сторінці Володимир-Волинської міської територіальної громади.

Як зазначає майстер, ідея виготовити композицію, яка поєднуватиме шкаралупу семи різних пташиних яєць, у нього виникла ще минулого року, адже було цікаво перевершити свою попередню роботу «5 в 1». Всього процес виготовлення зайняв близько пів року.

Для цієї композиції Анатолій Бойко уперше кував металом страусове яйце. Основа композиції – яйце страуса нанду, відкривши яке, натрапляєш на яйце страуса ему, далі йде гусяче, качине, велике куряче, яйце молодої курки й перепелине, а в ньому – камінець бурштину, як сльоза.

У майстерні пана Анатолія нині майже щодня – нові відвідувачі з числа внутрішньо переміщених осіб, які приходять сюди на екскурсію. Тож у книзі відгуків з’являється усе більше дописів від жителів Харкова, Києва та інших міст України. Їм майстер охоче демонструє свої останні роботи, які зробив уже під час війни – чудернацькі завитки з яєчної шкаралупи, які покрутив, як зазначає Анатолій Бойко, з усією злістю до окупантів, та композицію-оберіг з гербом та картою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів