Поділитись:

Волинський «Фаберже» оприлюднив свої нові шедеври (фото)

Понеділок, 21 лютого 2022, 15:24
Волинський «Фаберже» оприлюднив свої нові шедеври (фото)

Чотири нові роботи з яєчної шкаралупи виготовив заслужений майстер народної творчості України Анатолій Бойко з міста Володимира. Для майстрування використав гусячі яйця.

Про це повідомляє видання «Суспільне».

Нові вироби, зі слів майстра, асоціюються з космосом. Яєчні шкаралупи, оздоблені металом, чоловік встановив на ювелірній смолі з бурштиновою крихтою.

«У мене багато нових напрацювань, яких я раніше не робив. Після коронавірусу в мене безсоння, не можу нормально спати, тому, коли сон не бере, в мене часу купа для фантазії», – зазначив Анатолій Бойко.

Волинянин каже: для одного виробу потрібно використати від п'яти до восьми яєць.

«Яйце розрізаю на чотири частини, ріжу на смужку три-чотири міліметри і далі все закручую. Ріжу методом тику: трохи порізав, закрутив і якщо піддається розтягуванню, йду далі. Якщо ні, то цей кусочок залишаю. Є такі вироби, де третя частина яйця витягнута, а все решта в узорі», – зазначив майстер.

Волинський «Фаберже» оприлюднив свої нові шедеври (фото) 

Анатолій Бойко додав: частину колекції планує продати, аби втілити в життя мрію – придбати нове житло та створити в ньому власну майстерню-музей.

Нагадаємо, що 80-річний Валентин Поліщук із Любешова створив колекцію дерев’яних мініатюр – він тримає вдома понад тисячу експонатів. Своє захоплення майстер не полишає і сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів