Поділитись:

Віроломство і тупість: як орки заходили в Чорнобильську зону (відео)

П'ятниця, 22 квітня 2022, 09:32
Віроломство і тупість: як орки заходили в Чорнобильську зону (відео)

Під час вторгнення у Зону відчуження окупанти відімкнули електропостачання на КПП «Дитятки». Однак не знали, що камери інформаційного центру працюють автономно. Завдяки цьому про агресорів вдалося зібрати та передати цінну інформацію захисникам України.

Про це повідомив голова Асоціації Чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко у Фейсбуці.

«Коли росіяни заходили в Україну, вони одразу ж відключали електрику, канали зв'язку, розбивали камери. Так сталося і на КПП« Дитятки». Але вони не знали, що камери наших інфоцентрів автономні, та продовжують все записувати і передавати навіть при відключеній електриці. Саме через них ми рахували кількість військової техніки ворога, її тип, час проходження, та передавали до ЗСУ для відсічі ворогу», – написав Ярослав Ємельяненко.

На окупованій території одразу запанував безлад. Інфоцентри почали грабувати росіяни та місцеві мародери.

«Одного вечора житель сусіднього села з сином, прихопивши візок, пішли до інфоцентрів за нашою морозильною камерою. Електропостачання вже ніде не було, але чомусь морозильна камера була йому конче потрібна. Коли він зайшов всередину інфоцентру, росіяни зреагували на шум та рух, і розстріляли та підірвали інфоцентр. Мародер загинув, а канал зв'язку був остаточно знищений», – зазначив Ємельяненко.

На той час вже була вибудована нова система інформування про переміщення ворога.

«Коли наші військові вибили ворога з Чорнобиля, і ми змогли дістатися руїн центрів, дівчата не могли втримати сліз. Вони завжди підтримували ідеальну чистоту, облаштовували все як вдома – для себе і для людей. Їхні діти мріяли працювати тут, часто допомагали батькам в роботі. І зараз бачити місце багаторічних зусиль, любові та перспектив для себе та своєї сім'ї розстріляним з протитанкової зброї – справді важко», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, що надзвичайно високий рівень радіації зафіксували журналісти CNN у деяких приміщеннях на Чорнобильській АЕС, куди прибули разом з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським та міністром енергетики України Германом Галущенком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів