Поділитись:

На Чорнобильській АЕС зафіксували 50-кратне перевищення фону там, де перебували орки

Неділя, 10 квітня 2022, 22:04
На Чорнобильській АЕС зафіксували 50-кратне перевищення фону там, де перебували орки

Надзвичайно високий рівень радіації зафіксували журналісти CNN у деяких приміщеннях на Чорнобильській АЕС, куди прибули разом з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським та міністром енергетики України Германом Галущенком, пише УНН.

 

"Коли ми зайшли в місце, де російські сили розташовувались і працювали, раптово спрацював сигнал дозиметру – високий радіаційний рівень. За словами члена Національної гвардії, російські сили принесли сюди радіацію з Рудого Лісу, на своєму взутті, проте інші частини будівлі не забруднені – лише поверх, де вони жили", – розповідає журналіст.

Як зазначають у "Енергоатомі", журналісти побували в Чорнобильській Зоні відчуження, де російські солдати протягом майже місяця рили окопи для розміщення особового складу та техніки.

"Дозиметри зафіксували радіаційний фон, що в 50 разів перевищує гранично допустимий. Тож, після тривалого "спецвідрядження" ніхто з "визволителів" не уникнув критичного опромінення, що в найближчому майбутньому загрожує променевою хворобою з летальним результатом. Крім того, цю радіацію вони тепер "понесли і повезли» додому – у своїх легенях та крові, на тілі, одязі, взутті, техніці", – кажуть у НАЕК.

ЧИТАТЙТЕ ТАКОЖ:
Надрукувати
мітки:
коментарів