Поділитись:

Уже чверть мільйона українців передали інформацію про ворога через «єВорог», – Федоров

П'ятниця, 22 квітня 2022, 01:22
Уже чверть мільйона українців передали інформацію про ворога через «єВорог», – Федоров

Від початку війни чат-ботом «єВорог», за допомогою якого можна повідомити про пересування російської техніки та військ, скористалися понад 250 тисяч українців.

Про це в інтерв’ю Суспільному повідомив віцепрем’єр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Уже більше ніж 250 тисяч користувачів надали інформацію через чат-бот «єВорог». Його відмінність від інших схожих сервісів у тому, що авторизація проходить через "Дію". А це вже певне свідчення, що інформація буде якісною та без шкідливого спаму», – зазначив він.

За словами посадовця, із чат-ботом «єВорог» було пов’язано кілька цікавих випадків.

«Наприклад, коли рух однієї колони російської техніки з двох вулиць знімали майже з кожного будинку. Так ЗСУ побачили проєкцію цього руху», – розповів віцепрем’єр.

Окрім того, за два дні в «єВорог» користувачі надіслали 33 геолокації радіолокаційної станції РФ «Редут-2УС», завдяки яким координувались російські війська.

З огляду на популярність додатку під час війни, Мінцифра вирішила запустити гру, в якій можна знищувати російські військові колони за допомогою ударного БПЛА «Байрактар».

«Сотні людей щодня тегали мене у соцмережах з питанням, коли можна буде керувати «Байрактаром» через «Дію»? Ми зібрались командою і говоримо: «Є компанії, які хочуть це зробити, чому б ні?». Тобто ми не витрачаємо на це час. І нам це зробили», – додав Федоров.

Віцепрем’єр розповів, що у цю гру зіграли вже більше мільйона українців.

«Це такого собі роду заспокійливе, коли ти збиваєш російські танки зі смартфона. Будемо перемагати на всіх фронтах», – підсумував Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів