Поділитись:

У Володимирі знімають радянські зірки на площі Героїв (фото, відео оновлено)

Четвер, 21 квітня 2022, 12:37
У Володимирі знімають радянські зірки на площі Героїв (фото,  відео оновлено)

У Володимирі на площі Героїв демонтовують меморіальні тумби з радянською символікою.

Про це повідомляється у фейсбук-спільноті «Твій Володимир».

У центрі Володимира на площі Героїв знаходиться меморіальний комплекс на честь загиблих воїнів Другої світової війни з радянською символікою.

Сьогодні, 21 квітня, розпочався демонтаж цих символів.

У Володимирі знімають радянські зірки на площі Героїв (фото,  відео оновлено) 

У Володимирі знімають радянські зірки на площі Героїв (фото,  відео оновлено) 

У Володимирі знімають радянські зірки на площі Героїв (фото,  відео оновлено) 

Бронзові радянські зірки із серпом і молотом та зображенням московського кремля і пам’ятник танку, що розвернутий у бік Євросоюзу, також будуть демонтовані. Таке рішення прийняли члени виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради на черговому засіданні, яке відбулось 21 квітня.

Як зазначив автор відповідного проєкту рішення, головний архітектор міста Тарас Киба, у місті є декілька радянських пам’ятників, які підлягають демонтажу – пам’ятник на честь радянських танкістів, який встановлено на розі вулиць Устилузької та Драгоманова у 1982 році, а також два гранітні пілони з радянською символікою на площі Героїв та пам’ятник радянським воїнам, що на вулиці Устилузькій.

Два з них, а саме танк та пілони, які є частиною композиції обеліску слави, мають охоронні номери. Тож спершу відповідне звернення щодо їх демонтажу було направлене до обласної військової адміністрації, яка і надала дозвіл на демонтаж за умови забезпечення належного зберігання демонтованих пам’яток, аж доки не буде прийнято порядок щодо вилучення таких об’єктів з переліку об’єктів культурної спадщини.

Тарас Киба запропоновував демонтувати танк до 1 червня цього року і передати його на зберігання військовій частині А-1008. Демонтаж бронзових символів із зображенням зірок та кремля, які будуть передані історичному музею, провести до 1 травня, а самих пілонів до 1 червня поточного року. До цього часу мають демонтувати і пам’ятник радянським солдатам на вулиці Устилузькій.

Нагадаємо: у Луцьку на меморіальному комплексі «Вічна слава» демонтують символи російського фашизму й змінять дату початку Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів