Поділитись:

В Ужгороді знесли пам'ятник «возз'єднання» України та Росії (фото)

Вівторок, 22 березня 2022, 07:35
В Ужгороді знесли пам'ятник «возз'єднання» України та Росії (фото)

В Ужгороді активісти демонтували меморіальну плиту, встановлену до 300-річчя «возз'єднання» України та росії.

Учасники полили пам’ятник червоною фарбою та демонтували його. Акцію провели історики Ужгородського національного університету, інформує Суспільне. 

До заходу долучилися 10 людей. Що робитимуть з демонтованою плитою, ще вирішують.

Начальник відділу охорони культурної спадщини Закарпатської військової адміністрації Томаш Собко каже: плита, яку демонтували історики, не є культурною спадщиною.

«Її немає в жодних переліках, у жодних. Це наріжний камінь, який закладався, коли створювався цей парк. Закладали його, я думаю, органи місцевого самоврядування, на той час це була Ужгородська міська рада, виконавчий комітет. Це 1953-1954 роки, але парк цей створювався згідно з рішенням облвиконкому у 1969 році й так далі. Це просто була назва. Цей наріжний камінь абсолютно ніякого значення, як пам'ятка, не має», – зауважив Томаш Собко.

Прессекретарка Ужгородської міської ради Алла Кохан телефоном повідомила, що плита, яку демонтували історики, на балансі міста не була.

В Ужгороді знесли пам'ятник «возз'єднання» України та Росії (фото)В Ужгороді знесли пам'ятник «возз'єднання» України та Росії (фото)В Ужгороді знесли пам'ятник «возз'єднання» України та Росії (фото)В Ужгороді знесли пам'ятник «возз'єднання» України та Росії (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів