Поділитись:

У волинські ліси випустили сотню фазанів: тепер вони житимуть в диких умовах (відео)

Середа, 20 квітня 2022, 14:20

У дику природу волинських лісів випустили фазанів. Спершу птахів утримували у спеціальних вольєрах, утім навесні з покращенням погодних умов їх уже сміливо можна відпускати на волю. Полетіли ж пернаті в угіддя Звірівського лісництва.

Такої традиції лісівники притримуються впродовж декількох останніх років. Усе – для збільшення популяції фазанів. Тепер в угіддя Звірівського лісництва випустили чергову сотню пернатих.

Начальник мисливської дільниці ДП "Ківерцівське ЛГ" Ілля Шевчук зазначив, що цих фазанів закупили й привезли з Одеської області ще восени­ – загалом 2 000 особин. Весь цей час птахів перетримували у фазанаріях. А тепер, коли найбільш комфортні для проживання умови в природі, випустили на волю.

Лісівники сподіваються, що птахи приживуться і дадуть гарне потомство. А для того, аби фазанам було легше адаптуватися, перший час їм допомагатимуть.

Старший єгер Мирослав Захарусь зазначив, що в дикій природі їх підгодовують: є спеціальні майданчики, в яких підсипають зерно.

Варто зазначити, що фазанів випускають у дику природу цьогоріч не вперше. Навесні у волинські ліси полетіло вже майже 2500 пернатих. Лісівники сподіваються, що дика природа стане дбайливим прихистком для птахів, і вірять, що існує ще й людська свідомість. Тож сподіваються, що ніхто не стане полювати на фазанів і випалювати суху траву, де саме зараз птахи почнуть гніздитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів