Поділитись:

У Луцьку браконьєр за 500 грамів риби заплатить п'ять тисяч гривень (фото)

Вівторок, 19 квітня 2022, 15:01
У Луцьку браконьєр за 500 грамів риби заплатить п'ять тисяч гривень (фото)

18 квітня на «гарячу лінію» Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від громадянина про факт грубого порушення Правил рибальства на р. Стир у Луцьку. 

Державні інспектори рибоохорони оперативно прибули на вказане місце події. Під час обстеження водного об'єкта виявили чоловіка, що використовував сітку для вилову риби.  Порушник встиг впіймати 2 екз. білизни та 1 екз. ляща загальною вагою 500 грамів, – повідомили в рибпатрулі. 

Нараховано шкоди за порушення природоохоронного законодавства на суму 4 947 грн. Таким чином за приблизними підрахунками порушник буде змушений заплатити за одну незаконно виловлену рибину, як за 1,5 грама золота. 

У Луцьку браконьєр за 500 грамів риби заплатить п'ять тисяч гривень (фото) 

На порушника оформлено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

«Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати про порушення правил рибальства за номером «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40. Одночасно нагадую, що реєстрація звернень громадян на «гарячу лінію» має встановлену законодавством процедуру. Відповідно до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян» у зверненні має бути обов'язково зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина-заявника, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції тощо. Відповідно, якщо ви не хочете назвати таку інформацію – відомство не має змоги зафіксувати ваше звернення», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Довідково: 

Розрахунок за незаконне добування інших водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів» в редакції КМУ від 06.10.2021. Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину білизни або ляща становить 1 649 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів