Поділитись:

На Волині рибпатруль за тиждень виявив 12 порушень (фото)

Четвер, 14 квітня 2022, 15:52

Волинський рибоохоронний патруль продовжує активну роботу на водоймах Волині. Так, за минулий тиждень викрито 12 порушень Правил рибальства.

Серед них – одне грубе порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП, два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів) та чотири за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також складено п’ять актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 30 од. сітних знарядь. Вилучено 12 кг водних біоресурсів, – повідомили в пресслужбі рибпатруля. 

Для прикладу, 6 квітня під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами у смт Шацьк Ковельського району державні інспектори рибоохорони виявили незаконну реалізацію риби. Двоє громадян здійснювали продаж риби карась сріблястий та плітка без відповідних дозвільних документів. На осіб складено два протоколи за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП.

7 квітня в ході рибоохоронного рейду на р. Стир, поблизу с. Новосілки Маневицької ТГ Камінь-Каширського району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 11 сітних знарядь, загальною довжиною 350 метрів. Складено відповідний акт.

9 квітня волинські рибпатрульні викрили грубе порушення Правил рибальства. На придатковій системі р. Вижівка, поблизу с. Борзова Старовижівської ТГ Ковельського району громадянин здійснював вилов риби сітним знаряддям лову. Завдати шкоди рибному господарству порушник не встиг. На особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст.85 КУпАП, який буде передано до суду для притягнення порушника до відповідальності.

10 квітня завдяки зверненню небайдужого рибалки на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля заборонені знаряддя лову вилучено на заплаві річки Стир, поблизу с. Незвір Рожищенської ТГ Луцького району. У водоймі знаходилося 5 сіток, загальною довжиною 145 метрів. Складено безгосподарський акт.

   

Довідково: 

Нагадуємо, що з 11 квітня 2022 року на Волині набрати чинності нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство поза нерестовою ділянкою з берега з однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів