Поділитись:

Хлопець із Луцька записав вірш, який став TikTok-трендом

Понеділок, 18 квітня 2022, 22:25
Хлопець із Луцька  записав вірш, який став TikTok-трендом

У TikTok став майже «вірусним» російськомовний запис вірша «рисуй меня пеплом наброском на камне», під який у мережі зняли безліч відео. Хлопець, чий голос вже кілька місяців масово ширять користувачі з усього світу, народився у Луцьку. 

Голос на аудіо належить Владиславу Пшебітковському – актору, який виріс у Луцьку, але тривалий час живе у столиці. Сім'я Влада – двомовна. Під час війни Владислав повернувся до рідного міста, і  поволі повертається до української у побуті. Хлопець записав відео, де розповідає, що не засуджує українських митців, які під час війни творять російською. Однак, хотів би бачити більше якісного контенту від улюблених авторів українською мовою. 

«Я з міста Луцьк, що на заході України. Я вихований у сім'ї, де тато і вся лінія по ньому розмовляють російською, а мама і її родичі – українською. Переїхавши до Києва, для легшої комунікації з новими людьми, я повністю перейшов на російську. Я творив, писав, працював, грав у кіно російською. 24 лютого я повернувся у рідне україномовне місто. Почав більше писати українською. Надихати, заспокоювати, підіймати дух людям. Все життя я думаю українською, але я засуджую булінг російськомовних українців», – розповів він. 

Владислав додав, що після того, як записав відео з побажанням чути більше україномовного контенту, він вперше отримав шквал хейту і засудження. 

«Нещодавно записав відео про свою толерантну позицію щодо російськомовних треків українських артистів під час війни з головним посилом: блін, так би хотілося чути це українською, це би додало ще більше шарму. Вперше зібрав хвилю хейту. Люди мене просто не почули. Або не хотіли почути. Зараз мені хочеться чути українську від своїх кумирів, чиї голоси і сенси пісень заспокоюють або навпаки дають можливість трішки побути слабким. Але це не означає, що я їх засуджую за те, що вони не догодили моїм примхам, записавши пісню російською. Я знаю, що таке політ думок, який неможливо зупинити. І перекладати їх на мову, яку люди очікують почути, нечесно.

Дослухайтесь до думок, читайте між рядків, любіть Україну», – закликав хлопець. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024