Поділитись:

Капуцинів-переселенців з Київщини прихистили у Луцькому зоопарку (відео)

Понеділок, 18 квітня 2022, 19:01
Капуцинів-переселенців з Київщини прихистили у Луцькому зоопарку (відео)

У Луцькому зоопарку прихистили тварин-переселенців, яких перевезли з Київщини. Нині налякані мавпочки перебувають у новій домівці на території Луцька.

Побачили, як живеться новим мешканцям Луцького зоопарку, і журналісти телеканалу «Конкурент TV».  

Як розповіла директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко, «Парк XII місяців», що в селищі Демидів на Київщині, звідки привезли тварин, – одне з місць, що найбільше постраждав від ворожих обстрілів. Містечко чи не у перші дні війни потрапило під ворожу окупацію, і досить тривалий час тварини перебували під обстрілами без їжі та опалення. 

На прохання прихистити тварин у Луцьку директорка зоопарку відгукнулась одразу. Аби усім тваринам було комфортно, деяких постійних мешканців довелось переселити. 

Тваринки-переселенці у Луцьку перебуватимуть тимчасово, доки у їхньому рідному зоопарку не стабілізується ситуація. Нині селище Демидів, звідки мігрували до Луцька капуцини, звільнено від ворожої окупації. Тож, як тільки тамтешній зоопарк відновлять, мавпочки поїдуть додому. 

Тим часом у Луцькому зоопарку вирує життя. Тут народжуються нові мешканці. Харчування також вистачає. Як розповіла директорка звіринцю, продуктами допомагають волонтери, в тому числі – і з-за кордону.

Більше – у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів