Поділитись:

Половина екіпажа крейсера «москва» не вціліла, – експерт

Неділя, 17 квітня 2022, 17:05
Половина екіпажа крейсера «москва» не вціліла, – експерт

Експерт з питань військово-морських сил Г. І. Саттон порахував через супутникові знімки та російське офіційне відео, що половина екіпажу російського крейсера «Москва» загинули або поранені.

Про це пише Українська правда, посилаючись на  блог Саттона

Російське міністерство оборони оприлюднило відеозапис 16 квітня, на якому нібито вишикували вцілілих членів екіпажа крейсера «москва». На відео потрапив також і чоловік, який дуже подібний на капітана корабля Антона Купріна, хоча українське військове командування вважало, що він загинув.

Експерт встановив місце розташування військового плацу в Севастополі, на якому буцімто 15 квітня вишикували вцілілих членів екіпажу крейсера «москва» (координати: 44.564798°, 33.416280°).

Через маркування для шикування на асфальті, які видно на супутникових знімках, Саттон визначив, що там були присутні приблизно 90 офіцерів та 130 осіб рядового складу. Водночас загальний склад екіпажу налічував 510 осіб.

Половина екіпажа крейсера «москва» не вціліла, – експерт 

Проте експерт також помітив і вантажівку з маркуванням «Z» на кузові. На відео збігаються також і погодні умови, які були в Севастополі 15 квітня, і цвіт на дереві.

Натомість російське військове командування наполягає, що увесь склад екіпажу було врятовано.

Нагадаємо: Міністерство оборони росії підтвердило, що ракетний крейсер «Москва», на якому 13 квітня спалахнула пожежа, затонув у Чорному морі під час буксування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів