Поділитись:

В окупованому Севастополі загарбники попрощались з «Москвою» (фото)

Субота, 16 квітня 2022, 00:54
В окупованому Севастополі загарбники попрощались з «Москвою» (фото)

В анексованому росією Севастополі відбулася церемонія прощання з крейсером «Москва», який затонув у Чорному морі через удар по ньому українськими ракетами "Нептун".

Про це повідомила ВВС.

Прощальна церемонія відбулася біля пам'ятника «300 років російському флоту». Попрощатися з крейсером прийшли ветерани ВМФ та священники. На одному з вінків на жалобній стрічці напис «кораблю та морякам».

російський уряд не надав подробиць про кількість тих, хто вижив і загинув. У Міноборони рф заявили, що екіпаж було евакуйовано.

За даними ДПСУ, екіпаж «Москви» не зміг евакуюватися через шторм.

Ракетний крейсер «Москва» – еліта Чорноморського флоту – зазнав ракетних ударів з боку України 13 квітня, у середу. Дві ракети «Нептун» перевернули флагман, і він почав тонути. На борту на момент атаки могли бути 510 членів екіпажу, заявляє українська сторона.

14 квітня пізно ввечері пропагандистські російські ЗМІ повідомили із посиланням на Міноборони рф, що крейсер «Москва» затонув під час буксирування в умовах шторму.

Цього ж дня Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що турецький корабель допомагав евакуювати членів екіпажу російського крейсера. Турецька сторона заперечує цю заяву.

В окупованому Севастополі загарбники попрощались з «Москвою» (фото)В окупованому Севастополі загарбники попрощались з «Москвою» (фото)В окупованому Севастополі загарбники попрощались з «Москвою» (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів