З початку війни на Волині зареєстрували 11 нещасних випадків на виробництві

Неділя, 17 квітня 2022, 09:10

Державною службою України з питань праці здійснюються всі необхідні заходи для організації та проведення розслідувань нещасних випадків на виробництві з метою забезпечення конституційних прав потерпілих та членів їх сімей на соціальний захист, передбачений законодавством України.

Так, з початку збройної агресії російської федерації 24 лютого і станом на 12 квітня Держпраці зареєстровано вже 110 нещасних випадків на виробництві, що підлягають спеціальному розслідуванню, в яких постраждав 191 працівник, зокрема 115 – зі смертельним наслідком, – повідомили у відомстві. 

Серед них 33 нещасних випадки сталися саме внаслідок поранень, отриманих працівниками під час виконання трудових обов’язків через активні бойові дії. В результаті таких нещасних випадків поранено 94 працівники, у тому числі 50 – зі смертельним наслідком. За всіма цими нещасними випадками Держпраці та її територіальними органами утворено комісії та проводяться спеціальні розслідування.

За період з 24 лютого по 12 квітня 2022 року управлінням Держпраці у Волинській області зареєстровано 11 нещасних випадків (зі смертельним наслідком – 0), з яких 1 випадок підлягає спеціальному розслідуванню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: