Поділитись:

Новий очільник Управління держпраці на Волині розповів про перші кроки на посаді

Вівторок, 28 вересня 2021, 20:20
Новий очільник Управління держпраці на Волині розповів про перші кроки на посаді

Минув місяць відколи Олександра Козлюка призначили начальником Управлінням держпраці у Волинській області.

В інтерв’ю з ним обговорили пріоритети в роботі, проведення превентивних заходів та заходів контролю.

«Станом на сьогодні на підприємствах Волині смертельні травми отримало 5 працівників. Нещасні випадки зі смертельними наслідками сталися в галузі машинобудування, автомобільного транспорту, в агропромисловому комплексі та в текстильній промисловості», – розповідає Олександр Козлюк.

За його словами, причини, які призвели до настання нещасних випадків – організаційні, невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків, а також алкогольне сп’яніння.

На погляд посадовця, найголовнішим засобом для уникнення нещасних випадків на підприємствах є проведення превентивних заходів.

«...Краще попередити й застерегти. Приміром, наразі тривають інформаційні заходи, спрямовані на посилення роз’яснювальної роботи в питаннях безпечної експлуатації димових і вентиляційних каналів, газового обладнання, кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем. Проводиться роз’яснювальна робота на підприємствах агропромислового комплексу та соціально-культурної сфери», – додає управлінець.

У інтерв'ю зазначається, що з початку 2021-го року інспекторами праці Управління було проведено 178 заходів контролю, під час яких виявлено більше 300 неофіційно оформлених працівників.

Чиновник зауважує, що в напрямку додержання законодавства про працю посадові особи проводить не лише перевірки, а також приділяють велику увагу інформаційно-роз’яснювальній роботі. Саме під час таких заходів інспектори праці мають нагоду наголосити суб’єктам господарювання та працівникам на важливості даного питання.

За час керування Управлінням держпраці на Волині, Олександр Козлюк виокремлює найвагоміші здобутки – підписання меморандумів про співпрацю між Управлінням держпраці та Волинською митницею, а також із Держпродспоживслужбою.  

«Обидва документи стосуються співпраці в сфері державного ринкового нагляду та контролю продукції і передбачають собою подальшу співпрацю сторін. Також сторонами обумовлено проведення спільних заходів», – каже чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 березня 2024
13 лютого 2024
27 листопада 2023
13 жовтня 2023
13 серпня 2023
01 червня 2023
04 травня 2023
01 травня 2023
21 квітня 2023
12 квітня 2023