Поділитись:

Усі ветерани, захисники та постраждалі матимуть власне житло, – Зеленський (відео)

Неділя, 17 квітня 2022, 06:41
Усі ветерани, захисники та постраждалі матимуть власне житло, – Зеленський (відео)

Президент Володимир Зеленський заявив, що відновлення житла українців розділять на три етапи й житлом забезпечать усіх, хто постраждав, а також військовослужбовців і тих, хто роками був у черзі на власне житло.

Про це він заявив у щоденному відеозверненні, – пише Українська правда. 

"Десятиліттями існували й ніколи не закінчувалися черги на житло. Це було ще з радянських часів. Мільйони людей знають, як це важко – отримати своє житло, заробити на свою власну квартиру, побудувати свій дім. Особливо болісно це завжди було для військових, правоохоронців, працівників бюджетної сфери. Для тих, хто працює на суспільство й отримує за це від держави зовсім небагато. Ще минулого року я ставив завдання уряду – зробити все, щоб цьогоріч можна було забезпечити житлом усіх ветеранів, які стояли в черзі. Далі ми планували перейти до забезпечення житлом усіх наших військових. А зараз ми фактично розширюємо те минулорічне завдання на масштаб усієї держави й деталізуємо його так, щоб це було справжньою модернізацією українських міст і українських громад. А ще поєднуємо це з програмою енергомодернізації житла. Як результат – буде кілька етапів", – розповів Зеленський. 

З його слів, на першому етапі будуть забезпечені тимчасовим житлом усі переселенці. Ті, чий дім зруйнований війною. Тимчасовим, поки не відновлять їхнє житло. Або поки люди не отримають компенсацію квадратними метрами чи грошима.

На другому етапі відновлять те, що окупанти намагалися знищити.

А на третьому етапі забезпечать житлом усіх тих, хто захищав чи захищає зараз державу, хто працював чи працює в інтересах суспільства, а власного житла так і не має.

"Не може більше бути такого, що людина віддає все життя військовій службі, але виходить на пенсію, не маючи власної квартири. Не може більше бути такого, що син чи донька захищають Україну на війні, а батько й мати не мають власного житла та змушені жити на орендованій квартирі чи шукати інші варіанти. Не може більше бути такого, що лікар чи медична сестричка, вчитель чи правоохоронець усе життя чесно віддають справі, а залишаються в гуртожитку на десятки років, якщо не на все життя", – наголосив президент. 

Зі слів президента, уряд, усі органи центральної влади разом із місцевою владою повинні це забезпечити.

Зеленський зазначив, що "кожен і кожна в Україні мають право на своє житло, на свій власний дім чи свою власну квартиру". 

"Всі, чиє житло зруйнували окупанти, і всі, хто довгі роки стояв у черзі. Увесь наш народ, який заслуговує на життя в сучасному середовищі. Щоб реалізувати цей проєкт, ми вже залучаємо провідних архітекторів, увесь потенціал держави та міжнародну підтримку. Додамо участь компаній, держав-партнерів, міжнародних донорів", – заявив він. 

Зеленський також додав, що наразі – історичний момент, коли українці можуть раз і назавжди розв'язувати проблеми застарілого середовища життя:

"Можемо зробити якісне міське планування там, де його не було. Можемо врахувати реальні транспортні потоки. Гарантувати енергоощадження, екологічність матеріалів, інклюзивність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів